Last update: 19 Jun 2017  

 

home

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 



 

 

IME : Stadion Craven Cottage

(FC Fulham)

 

ADRESA : Stevenage Road, London, 

SW6 6HH

TELEFON : 0843 208 1222

KAPACITET : 25678 (stolice)

OTVOREN : 1896.

OFFICIAL SITE: FC Fulham

 

INFO

 

Sa spoljne strane stadiona nalazi se spomenik posvećen Džoniju Hejnsu (Johnny Haynes), legendarnom igraču Fulama i reprezentacije Engleske. Odigrao je, izmedju 1952. i 1970. godine 658 utakmica (klupski rekord) i postigao 158 golova za Fulam. Pritom je nastupao 56 puta za reprezentaciju Engleske. Umro je 2005., a spomenik je postavljen 2008. godine.
 

ULAZ

 

CRAVEN COTTAGE

The 'Cottage' ili 'Corner Pavilion' zgrada po kojoj stadion nosi ime, nalazi se unutar kompleksa izmedju istočne i južne tribine. Napravljena je davne 1905. godine i imala je razne funkcije kroz istoriju. Izmedju ostalog tu su bile svlačionice i glavne kancelarije kluba.
 

 

PUTNEY END (JUG)

Obe tribine iza golova su skoro renovirane, imaju par nosećih stubova, mali semafor, i na krajevima kabine za sponzore i ostale važne posetioce. Na južnoj tribini su smešteni gostujući inavijači.

 

RIVERSIDE STAND (ZAPAD)

Zapadna tribina, nazvana je simbolično Riverside Stand, zato što je reka Temza bukvalno iza nje.

Renovirana je 1972. god, i na njenom gornjem delu, se nalaze kabine za TV ekipe.

 

HAMMERSMITH END (SEVER)

 

JOHNNY HAYNES STAND (ISTOK)

Istočna tribina, koja danas nosi ime preminule legende kluba, nekad se zvala Stevenage Road, kao i ulica u kojoj se nalazi stadion. Napravljena je 1905. godine i najstarija je tribina u Premier Ligi Engleske. Osim logoa i imena kluba na svom krovu, ova tribina još uvek sadrži svoje originalne delove, drvene stubove i drvene stolice u gornjem delu tribine.

Hvala mom dragom prijatelju Žarku M. na divnim fotografijama.