Last update: 19 Jun 2017  

 

home

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

  

 

IME : Stadion Turf Moor

(Burnley FC)

 

ADRESA : Harry Pots Way, Burnley, 

BB10 4BX

TELEFON : 0871 221 1882

KAPACITET : 21401 (stolice)

OTVOREN : 1883.

OFFICIAL SITE: Burnley FC

 

INFO

 

Stadion Turf Moor je u funkciji još od 1883.god, što ga trenutno čini najstarijim aktivnim u Premier Ligi. Polovina tribina su renovirane polovinom 90-tih. Tako da je stadion mešavina tradicionalnih starih tribina sa  nosećim stubovima i novih tribina sa dva nivoa. Zanimljivo je da su golovi na zapadnoj i istočnoj strani sveta, što nije čest slučaj kod ostalih terena. Još jedna zanimljivost je tunel za izlaženje igrača, koji se nalazi izmedju zapadne i severne tribine, a klupe za rezervne igrače na suprotnoj južnoj strani. Stadion ima najmanji kapacitet od svih stadiona u Premier Ligi. Na slici je pehar za  osvojeno drugo mesto u Championship-u sezona 2013/14, čime je klub ostvario pravo da se ove sezone takmiči u najvišem rangu engleskog fudbala.

 

DAVID FISHWICK STAND (ZAPAD)

Zapadna tribina namenjena je gostujućim igračima. To je najstarija tribina na stadionu.

Stara tradicionalna tribina sa nosećim stubovima i vetrobanima sa obe strane.

 

JAMES HARGREAVES STAND (SEVER)

Severna tribina je najveća tribina na stadionu. Napravljena sredinom 90-tih, ima dve terase i natkrivena je. Prostor izmedju terasa je popunjen ložama i kabinama za medije.

 

JIMMY McILROY STAND (ISTOK)

Istočna tribina je namenjena najvernijim domaćim navijačima. Nadimak navijača je The Clarets (purpurno crveni). Tribina je natkrivena, sa vetrobanima. Ima dve terase, sa ložama izmedju njih. Zajedno sa severnom tribinom čini jedinstven moderan deo stadiona. Izmedju ovih tribina je smešten semafor.

Hvala mom dragom prijatelju Žarku M. na divnim fotografijama.